Mezoterapi
Dil Seçiniz
Telefon
WhatsApp
Youtube
İnstagram

Mezoterapi

Mezoterapi

İnsanlar yaş aldıkça tüm vücutta olduğu gibi ciltde de bir takım değişiklikler meydana gelmekte, kollajen ve elastin sentezini sağlayan hücrelerin aktiviteleri azalmaktadır. Kollajen insan vücudunda cilt, saç, tırnak, eklem ve kıkırdak dokusu proteinlerinin % 80′ ini oluşturan bir proteindir. Çeşitli uygulamalarla bu hücreleri uyarmak, yaş alma sürecinde görülen değişikliklerin önüne geçmek mümkün olabilir.

Mezoterapi Nedir?

Mezoterapi Latince olan “meso” ve “terapi” kelimelerinden türetilmiştir. Kelime anlamı orta tedavi olan Mezoterapi, ilk kez 1952 yılında Fransız doktor Pistor tarafından tanıtılan, çeşitli kozmetik ve kozmetik olmayan nedenlerle uygulanan modern bir tedavidir. Bu uygulamanın amacı, çeşitli aktif maddelerin cilt veya cilt altı dokulara doğrudan ulaştırılması ile kollajen yapımınnı sağlayan hücrelerin uyarılması, bu şekilde kollajen ve elastin yapımının arttırılması, cildin su kaybının engellenmesidir. Cildin orta tabakasına, küçük ve ince iğnelerle aminoasit, mineral, enzim ve vitaminler bazen tek başlarına bazen de birbirleri ile karıştırılarak enjekte edilir. Yasal olarak 18 yaşını doldurmuş bütün sağlıklı bireylere uygulanabilir.

Mezoterapi Hangi Durumlarda Uygulanabilir?

Cilt yaşlanması ve sarkması, leke tedavisi, güneş lekeleri, deri çatlakları, sellülit, kilo kaybı, saç dökülmesi, saç tedavisi, kellik, gözaltı morlukları ve gözaltı torbaları gibi şikayetleri bulunan kişilere uygulanabilir.

Hangi Durumlarda Mezoterapi Uygulanması Sakıncalıdır?

Gebelerde, süt veren annelerde, inme (felç) geçmişi olanlarda, insülin kullanan şerker hastalarında, kanser hastalarında, pıhtılaşma problemi olan kişilerde, alerjik kişilerde, ürtiker ve kalp hastalarında mezoterapi uygulanmaz.

Mezoterapi Sonrası Nelere Dikkat Edilmelidir?

Mezoterapiden önce ve sonra aspirin gibi kanı sulandıran ilaçlar kullanılmamalıdır. Uygulamadan sonra, işlem yapılan bölgeye yaklaşık 10-15 saat su değdirilmemelidir. Vücut uygulamalarında kot, dar pantolon gibi vücudu saran pantolonlar giyilmemesi tavsiye edilir. Mezoterapi işleminden sonra 48 saat zorlu hareketler, 10-15 saat banyo ve makyaj yapılmamalıdır.

Mezoterapinin Yan Etkileri Nelerdir?

Enjeksiyon bölgesinde 1-2 gün içinde kendiliğinden kaybolan geçici kızarıklıklar ve morarmalar oluşabilir.

Yüz Mezoterapisi (Mezolifting)

Yüz mezoterapisinde aktif maddeler küçük miktarlarda karıştırılarak cildin içine ve altına direkt olarak verilir. Yüz mezoterapisi (mezolifting) cildi yenileyen, cilt kırışıklığı ve cilt sarkmalarına etkili olan doğal ve faydalı bir yöntemdir. Anti-aging etki gösterir. Ciltte kolajen sentezini uyarır; gençleşme, sıkılaşma ve parlaklık sağlar. Cildin elastikiyeti artar ve aydınlık bir görünüme kavuşur. Yüz  mezoterapisi yönteminde cildi yenileyen hyaluronik asit, antioksidanlar, vitaminler, mineraller ve amino asitler cilt altına minik iğnelerle uygulanır. Bu faydalı maddelerin direkt cilde verilmesi ve cildin uyarılması cildin kolajen ve elastin üretimini artırır, ciltte nemlenme artar ve cilt yenilenir.

Yüz Mezoterapisi (Mezolifting) Nasıl Yapılır?

Mezoterapi enjeksiyonları kullanılarak yapılan bir mezolift cilt tedavisi yaklaşık 10-15 dakika sürer. Cilt önce makyajdan arındırılır ve cilde antiseptik sürülür, daha sonra topikal anestezik krem ​​sürülür. Daha sonra hazırlanan aktif maddeler küçük ve ince iğnelerle cilde enjekte edilir. Mesolift enjeksiyonları tüm yüz ve boyun, dekolte ve vücudun derinlemesine nemlendirilmesi ve uyarılması gereken diğer bölgelerine yapılabilir. Tedavinin sonunda, tedavi edilen cildi sakinleştirmek için canlandırıcı ve nemlendirici hyaluronik asit maskesi uygulanır. İşlem sonrasında kişi hemen günlük yaşantısına dönebilir. Yüz mezoterapisi başlangıçta 1-4 hafta aralıklarla uygulanır. Ortalama 4-6 seans sonrası 3-6 ayda bir tekrarı yapılabilir. Yüz mezoterapisi sonuçları ikinci seanstan sonra ortaya çıkmaya başlar. Mesolift tedavisinin etkileri, ikinci günden sonra optimal sonuçlarla hemen görülür. Mezoliftin etkilerinin cildiniz için kümülatif faydaları vardır. Canlandırılmış, nemlenmiş ve beslenmiş cilt, kolajen ve elastin üretmeye devam eder.

Saç Mezoterapisi

Genetik yatkınlık, çevresel faktörler (stres, sigara, hava kirliliği, UV ışınları), hormonal bozukluklar, beslenme ve uyku düzensizlikleri; saçlarda kırılma, dökülme, cansızlaşma ve seyrelmeye neden olur. Saç mezoterapisi, hem kadınlar hem de erkeklerde saç dökülmesini engellemesinin yanısıra saç uzamasını sağlayan ve kelliğin tedavisi olarak da kullanılabilen bir yöntemdir. Vitamin, mineral ve antioksidanlar saç derisinin 2-3 mm altına enjekte edilir. Bu yöntem saç derisindeki kan dolaşımının hızını oldukça artırır, saç foliküllerini canlandırır ve saçların sağlıklı bir görünüm kazanmasını sağlar. Hastanın problemine göre haftalık veya iki haftalık seanslar şeklinde 4-10 seans uygulanır.

Bölgesel Yağlanma ve Sellülit Mezoterapisi

Selülit her yaş grubu kadın ve erkekte görülebilen bir dolaşım rahatsızlığıdır. Problem genelde hormonal faktörlere bağlı lenf drenaj sorunu sonrası ortaya çıkar. Mezoterapi ile cildin altına enjekte edilen maddeler selülitli alanda kan akımını ve lenfatik dolaşımı düzenler, yağ depozitlerini çözer ve son olarak sertleşmiş bağ dokuyu düzeltir. Bu şekilde kişinin görünümü değiştirir. Selülit tedavisinde mezoterapi ile 4-10 hafta süre içinde, haftada bir uygulama ile başarılı sonuçlar alınır. Mezoterapi ayrıca karın, bel, kol ve bacaktaki bölgesel yağlanmaların giderilmesinde liposuctiona alternatif tedavi olarak uygulanabilmektedir. Enjeksiyon alanındaki yağ dokunun yıkılmasını sağlar. Tedavi, eğer diyet ve egzersiz ile desteklenirse sonuçları normalden daha uzun süre kalıcı olur.

 

BENZER HİZMETLER