Karın germe
Dil Seçiniz
Telefon
WhatsApp
Youtube
İnstagram

Karın Germe

Karın Germe

Karın germe, karın bölgesindeki fazla deri ve yağın alınmasını amaçlayan bir ameliyattır. Karın bölgesindeki bağ dokusu (fasya) sıkılaştırılr ve kalan deri daha gergin bir görünüm elde etmek için yeniden konumlandırılır.

Karın Germe Ameliyatı (Abdominoplasti) Nedir?

Abdominoplasti olarak da bilinir. Özellikle çok doğum yapmış kadınlarda veya kilo verme sonrası deri sarkmaları oluşmuş kişilerde karın bölgesini yeniden şekillendirmek amacıyla uygulanır. Bölgesel olarak karın bölgesi yağlı olan kişiler de bu estetik ameliyat için uygundur. Kilo vermeye alternatif bir yöntem değildir.

Karın Germe Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Yapılması planlanan işlemlere göre bu ameliyat 1-5 saat sürebilir. Yağ aldırma (Liposuction) ile aynı anda önerilebilir. Ameliyat genel anestezi altında uygulanır. Beklenen değişikliğin boyutuna bağlı olarak karın germe için bir dizi farklı prosedür vardır.

Komple karın germe: Bu seçenek en çok düzeltmeye ihtiyaç duyan hastalar içindir. Kesi (kesim) bikini hattında, yaklaşık olarak kasık kılları ile aynı seviyede yapılır. Karın kaslarının üzerinde uzanan bağ dokusu (fasya) daha sonra kalıcı dikişlerle sıkılaştırılır. Bu yöntemde göbeğin etrafında da (göbek deliği) bir kesi yapılır, fazla deri çıkarılır. Kasık kıllarının üzerindeki kesi birbirine dikilir.

Kısmi veya mini karın germe: Mini karın germe ameliyatları daha kısa kesilerle yapılır ve genellikle deri fazlalığı az olan kişilerde yapılır.

Çevresel abdominoplasti: Bu ameliyat sırt bölgesini de içerir.

Kısmi veya tam karın germe ameliyatınızdan sonra kesi yeriniz dikilir ve bandajlanır.

Karın Germe Ameliyatından Sonra İyileşme Süresi Ne Kadardır?

Karın germe ameliyatından sonra kesi yerleri cerrahi pansumanla kapatılır. Fazla kan veya sıvıyı boşaltmak için insizyon bölgesi boyunca küçük tüpler yerleştirilebilir. Ağrı ve şişilik olması normaldir. Ağrı kesici ilaçlar uygulanır. Karın germe ameliyatınızdan sonra yaklaşık altı hafta boyunca destekleyici bir korse giyilmelidir. Bu, sıvı birikmesini önlemeye yardımcı olur ve iyileşirken karın desteği sağlar. Karın germe ameliyatından sonraki ilk altı hafta boyunca hareket ederken dikkatli olmak gerekir. Uygulanan ameliyatın genişliğine göre değişmek üzere; çok performans gerektiren bir işiniz yok ise 2. gün itibari ile, ağır işte çalışıyorsanız 1 hafta 10 gün sonrasında işe başlayabilirsiniz.

Karın Germe Ameliyatının Olası Riskleri ve Komplikasyonları Nelerdir?

Ameliyattan sonra ağrı ve şişlik olması normaldir. Ağrı kesici ilaçlarla bu sorun giderilir. Ağrı birkaç hafta sürebilir. Aynı zaman diliminde uyuşma, morarma ve genel yorgunluk da olabilir. Yetersiz dolaşım, diyabet, kalp, akciğer veya karaciğer hastalığınız varsa veya sigara içiyorsanız, yan etki riski artabilir. Olası yan etkiler yara izi, kanama (hematom), enfeksiyon, sıvı birikimi (seroma), kan pıhtıları, Uygulama bölgesinde uyuşma, kaşınmadır. Ameliyattan önce ve sonra standart antibiyotik uygulaması, ameliyat sonrası uygun yara bakımı ile enfeksiyonların önüne geçilebilir. Kişinin ameliyattan sonra mümkün olan en kısa sürede ayağa kaldırılıp yürütülmesi pıhtı oluşumunu engelleyebilir. Uygun korselerin kullanılması kanama ve sıvı birikimini önleyecektir. Asimetri (düzensizlik veya orantısızlık) gelişebilir, cerrahın deneyimli olması gerekir. Karın germe ameliyatı sonrasında kesi yerindeki yara izi 1 yılın sonunda düz ve soluk bir görünüm alır ve estetik açıdan bir sıkıntı yaratmayacak şekilde iyileşir.

Karın Germe Ameliyatının Nihai Sonuçları Ne Zaman Görülür?

Vücut tamamen iyileşene kadar karın egzersizlerinden uzak durulmalıdır (en az 24 hafta), 6 ile 12. hafta aralığında vücut tamamen iyileşecek ancak ameliyatın nihai sonuçlarının alınabilmesi için biraz daha beklemek gerekecektir.

 

BENZER HİZMETLER